Pénteken lejár a pótfelvételi jelentkezés határideje

Infostart
2006. augusztus 9. 18:00
Péntekig kell a felsőoktatási intézményekbe beérkezniük a nyári pótfelvételi jelentkezéseknek. A korábbi évekhez mérten idén is maradtak fenn a ponthatárok megállapítása után szabad tandíjköteles helyek, amelyeket az intézmények igyekeznek feltölteni.

Már a ponthatár-húzás másnapján jelentek meg az interneten és az újságokban hirdetések, amelyekben az intézmények reklámozzák a felvételi lehetőségeket. Pótfelvételi eljárásban csak tandíjköteles, azaz költségtérítéses szakra lehet jelentkezni.


A több száz szak listáját megtalálható a www.felvi.hu internetes honlapon. A pótfelvételin azok is részt vehetnek, akik nem jelentkeztek februárban egy egyetemre vagy főiskolára sem.


Az eljárás rövid határideje miatt csak egy intézménybe és egy szakra lehet jelentkezni. Az érdeklődőknek - a februári rendhez hasonlóan - ismételten egy "A" és egy "B" lapot kell kitölteniük. Ezeket a felsőoktatási intézményektől tudják a jelentkezők beszerezni, és oda is kell visszaküldeniük.


A lapok ingyenesek, a felvételi eljárás 2x3000 forintos díját azonban még a jelentkezés előtt be kell fizetni. A jelentkezéskor a "B" laphoz csatolni kell az összes olyan bizonyítványmásolatot és iratot, amit az intézmény a felvételi tájékoztatóban megjelölt.


A pótfelvételi teljesen egyenértékű a tavaszi felvételivel, tehát akit a mostani időszakban felvesznek, ugyanúgy, ugyanolyan feltételekkel kezdheti meg tanulmányait szeptembertől, mint akik már júliusban felvételt nyertek.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást