Hősi halottá nyilvánították az elhunyt tűzoltókat

Infostart
2006. augusztus 9. 13:46
Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter hősi halottá nyilvánította és posztumusz előléptette a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen kedd éjszaka keletkezett tűz oltása közben elhunyt tűzoltókat.

Hősi halottá nyilvánította az önkormányzati és területfejlesztési miniszter azt a három tűzoltót, akik életüket vesztették a budapesti műszaki egyetemen kedd éjszaka keletkezett tűz oltásában.

Közleménye szerint Dr. Lamperth Mónika mély megdöbbenéssel értesült "a magyar tűzoltóság utóbbi idők legtragikusabb eseményéről".

Posztumusz előléptetések

A Tűzoltóságot felügyelő tárca vezetője közölte: "teljes együttérzéssel osztozik a szolgálatteljesítés közben életüket vesztett tűzoltók hozzátartozóinak gyászában".

A miniszter Pintér Gábor tűzoltó hadnagyot főhadnaggyá, Reppman Károly tűzoltó törzsőrmestert hadnaggyá és Horváth Ákos tűzoltó őrmestert hadnaggyá léptette elő.

A minisztérium a családokat gyorssegélyben részesítette. A gyászszertartás napjáig a minisztérium, a katasztrófavédelmi szervezetek és a tűzoltóságok épületeire gyászlobogókat tesznek ki.