A combinós Siemens építhet a 4-es metróban is

Infostart
2006. augusztus 9. 12:15
Semmilyen mértékben nem befolyásolta a 4-es metró áramellátási tenderével kapcsolatos döntést az, hogy a szintén a Siemens által kiépített nagykörúti villamosok energiabetáplálási rendszerében több meghibásodás is jelentkezett - mondta az InfoRádióban a DBR Metró Igazgatóság vezetője. Gulyás László szerint ezt tiltaná is a közbeszerzési törvény. A 4-es metró első szakaszának áramellátása mellett az automatikus vonatvezető berendezést is a Siemens építheti ki.

A döntés már korábban megszületett, hetekkel ezelőtt fel is adták a hirdetményt a közbeszerzési értesítőnek, ami azonban a nyomdai átfutás miatt csak most jelent meg - mondta Gulyás László.

A DBR Metró Igazgatóság vezetője hozzátette: egyetlen másik pályázó volt, a francia Alstom és magyar partnerei, akik 1 millió euróval alacsonyabb árajánlatot adta ugyan, de összességében még mindig a Siemensé volt a kedvezőbb ajánlat.

A közbeszerzési eljárások zárt rendszerben működnek, a törvény is tiltaná az áthallást az eljárások között. Így a döntésnél nem vették figyelembe, hogy a nagykörúti villamosok szintén a Siemens által kiépített energiabetáplálási rendszerében többször is meghibásodásokat észleltek.

A 4-es metró automata forgalmát biztosító berendezést és az áramellátás rendszerét 108 millió euróért építi ki a Siemens.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást