Szedjünk adót a barátainktól!

Infostart
2006. augusztus 8. 05:37
Éjszakánként 300 forint idegenforgalmi adót kell fizetni a barátoknak, ha valaki vendégül látja őket nyaralójában, hétvégi házában - állítja Zamárdi polgármestere. Az önkormányzatok mindent megtesznek, hogy beszedjék a pénzt.

A családtagokkal nem kell megfizettetni az idegenforgalmi adót, ha valaki azonban egy barátot altat a nyaralójában, tőle már be kell szedni a 300 forintos díjat, és azt be kell fizetni az önkormányzatnak - mondta az InfoRádióban Kiss Jenőné.

Annak ellenére kell ezt megtenni, hogy az üdülőtulajdonosnak semmilyen bevétele nem származik abból, hogy megvendégeli barátját. Mivel nem is azért hívta meg, hogy pénzt gyűjtsön be tőle.

Kiss Jenőné viszont máshogy látja ezt a kérdést. Az InfoRádióban nyilatkozva azt mondta: a vendég örülhet, hogy csak 300 forintot kell fizetnie, holott a Balaton körül 2.500-3.000 forintba kerül egy éjszakai szállás.
 
Elmondta azt is, hogy Zamárdiban a helyi ellenőrök járják a települést, és azokhoz a nyaralókhoz, ahol bejelentetten nem adnak ki szállást, bedobnak egy nyomtatványt.

Ezen arra kérik a tulajdonost, hogy ha volt vendége, keresse fel a helyi önkormányzatot, és fizesse be az adót.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást