eur:
393.15
usd:
366.96
bux:
66537.27
2024. április 25. csütörtök Márk

Sokat kell spórolni az iskolakezdésre

A kisiskolások szüleinek átlagosan 15-20 ezer forintba kerül az iskolakezdés. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium számításai szerint ebből a könyvcsomag 5-10 ezer forint, attól függően, hogy hányadikos a gyerek.

Az alsósoknak nagyjából 5 ezer forintba, míg a felső tagozatosoknak 10 ezer forintban kerül a tankönyvcsomag - mondta el az InfoRádióban a társa főosztályvezető-helyettese.

Ingyenes tankönyvellátást azok kapnak, akik tartósan betegek, sajátos nevelést igényelnek, három vagy többgyermekes családban nevelkednek, egyedülálló szülők gyermekei, vagy rendszeres gyermekvédelmi támogatás jár utánuk - közölte Brassói Sándor.

A szülők sokkal magasabb költségekről beszélnek

A Magyar Szülők Országos Egyesületének számításai szerint 25-30 ezer forintba kerül gyermekenként az iskolakezdés. Keszei Sándor az egyesület elnöke az InfoRádiónak elmondta: a minisztérium nem számol olyan költségeket, amit a szülőknek a tankönyveken, és tanszereken kívül ki kell fizetni szeptember elején.

 

Ilyen az évnyitóra szükséges ünneplő ruha vagy a tornacipő. Elmondta azt is, hogy bár az oktatási tárca ajánlása értelmében például egy alsó tagozatos gyermek tankönyvcsomagja nem kerülhetne többe 5 ezer forintnál, az iskolák ezt nem tartják be.



KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×