Nem tudják, hogy miért van csatornaszag több kerületben

InfoRádió / MTI
2006. augusztus 8. 22:00
Csatornaszag miatt főként a budai XII. kerületből több bejelentés is érkezett a Fővárosi Csatornázási Művekhez kedden, de a társaság azonban nem talált eldugult csatornát a környéken.

Az Index internetes hírportál cikke szerint kedden a délutáni óráktól penetráns szag terjeng, terjengett Buda és Pest belvárosi területein.

A csatornázási művek magát megnevezni nem kívánó munkatársa a Távirati Irodának azt mondta, hogy a csatornaszagra hivatkozva valóban kaptak jónéhány bejelentést délután 15-16 órától főként a XII. kerületből, de Pestről és Budaörsről is, bár fél nyolc óta újabb bejelentett nem érkezett.

A csatornázási művek munkatársai három autóval mentek ki a megnevezett helyszínekre, de nem találtak eldugult, vagy iszapos csatornát, és vízátemelőkben sem volt rendellenesség - tette hozzá a cég munkatársa.

Arról is beszámolt, hogy szerdán délben tüzetesebben is átvizsgálják a területet. Véleménye szerint ugyanakkor az is lehetséges, hogy nem a csatornákkal van a gond, hanem gázömlés keletkezett valahol, ugyanis a gáz egyik adalékanyagának szaga nagyon hasonlít a szennyvíz szagához.

Csak találgatni lehet, de szerdán már többet tudunk mondani - tette hozzá.

A gázművek munkatársa nem erősítette meg a feltételezett gázszivárgás tényét.