Torlódás a határokon a Forma-1 és a vendégmunkások miatt

Infostart
2006. augusztus 5. 14:02
A rendőrség ezen a hétvégén is folytatja a fokozott ellenőrzést az autópályákon - közölte az Autópálya Rendőrség helyettes vezetője. Több határátkelőnél jelentős várakozásra kell számítani.

Oberling József az InfoRádióban elmondta: az a cél, hogy a Forma-1-es Nagydíj magyarországi futamára érkezők a hegyeshalmi határállomástól Budapestig folyamatosan haladjanak, valamint kiszűrjék a szabálytalanul közlekedőket és a gyorshajtókat.

Az Autópálya Rendőrség helyettes vezetője szólt arról is, hogy a szeptemberig tartó országos közútellenőrzési akcióban 500 rendőr vesz részt és összesen 100 sebességmérő műszert helyeznek el a különböző ellenőrzőpontokon.

A Határőrség tájékoztatása szerint Hegyeshalomnál a déli órákban már 3 órát kellett várni a belépése a Forma-1-es Magyar Nagydíjra érkezők, valamint a hazatérő román és szerb vendégmunkások miatt.

Kovács Iván szóvivő elmondta: Rábafüzesnél és Nagylaknál 1 órát kell állni, Röszkénél folyamatos a ki- és a beléptetés. Záhonynál 10 órás várakozással kell számolniuk a fuvarozóknak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást