Nyugodtak lehetnek a fővárosi bliccelők

Infostart
2006. augusztus 5. 09:33
Érvénytelenítette a BKV az elektronikus jegykezelő rendszer kiépítésére még 2004-ben kiírt pályázatot, mert egy jelentkező sem igazodott a közlekedési cég feltételeihez - mondta az InfoRádiónak a BKV főmérnöke. Így 2008-ig legfeljebb az ellenőröktől kell tartaniuk az évente 3 milliárd forint kárt okozó bliccelőknek.

A BKV Zrt. főmérnöke közölte: a pályázat azért lett érvénytelen, mert a pályázók számos, a BKV által támasztott feltételt nem kívántak vállalni. Hiába rögzítette a kiírás, hogy ezektől nem lehet eltérni, a két pályázó részben másfajta elképzeléseket fogalmazott meg.

Vitatták a nem teljesítés esetén fizetendő kártérítés összegét, vagy, hogy mi lesz a rendelkezésre állással, ha az üzemeltető projekttársaság csődbe megy - tette hozzá Koós András.

A BKV eredeti elképzelése szerint idén májusban állt volna üzembe a beléptető rendszer a Kisföldalattin, azonban ez a menetrend már régóta idejemúlttá vált.

A közlekedési társaság főmérnöke közölte: új eljárást írnak ki, ami reményeik szerint már idén szerződéskötést eredményezhet, ebben az esetben az új rendszer 2008 első negyedévében valósulhat meg.

A rendszer kiépítésének késése azt is jelenti, hogy a BKV számára évi hárommilliárd forint kárt okozó bliccelőknek - a megfelelő "jártasság" birtokában kijátszható ellenőröket leszámítva - továbbra sincs mitől tartaniuk.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást