Persányi: késik a Vásárhelyi terv

Infostart
2006. augusztus 4. 13:21
A tavaszi rendkívüli árvíz miatt fél éves késéssel folytatódnak a Vásárhelyi terv beruházásai- közölte a környezetvédelmi és vízügyi miniszter.

Persányi Miklós a kormányszóvivői tájékoztatón azt mondta: a Tisza mentén összesen 14 tározó épül a következő 25 évben és a korábbi tervekkel ellentétben a folyó alsó szakaszán is várható ilyen beruházás.

A tárca vezetője emlékeztetett arra, hogy idén összesen mintegy 22 milliárd forintot fordít a kormány az ár és belvíz elleni védekezésre.

Persányi Miklós kitért arra is, hogy a minisztérium jelentése súlyos hiányosságot állapított meg a miskolci vízellátó rendszerben.

Emlékeztett arra, hogy a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium a júniusi ivóvízszennyezés után kezdeményezett vizsgálatot, és megállapította: nem fordítottak elegendő figyelmet az amúgy is sérülékeny bükki karsztból nyert vizek minőségére.

Persányi Miklós beszélt a romániai Verespatakra tervezett aranybányáról is. A környezetvédelmi miniszter megismételte: a magyar kormány továbbra is ellenzi a beruházást, felhívta a figyelmet ugyanakkor arra, hogy Bukarest még nem hozott végleges döntést az ügyben.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Nagy Andor (KDNP)
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Persányi MIklós a miskolci szennyezésrõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
A miniszter a Vásárhelyi tervrõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást