Még nem fizetnek a használhatatlan Combinók után

Infostart
2006. augusztus 4. 16:36
A BKV és a Siemens reményei szerint augusztus második felétől használhatják újra az utasok a Combino villamosokat. A német cég magyarországi leányvállalatának kommunikációs igazgatója az InfoRádióban azt mondta: egyelőre még nem fizettek kötbért a BKV-nak, de mindenképpen teljesítik a szerződésben foglaltakat.

Farkas Szilvia elmondta, hogy a Siemens az ajtók rossz beállítását ismerte el típushibaként. Bár korábban az egyik jármű fékje is meghibásodott, ezt azonban helyben meg tudták javítani, és a probléma többet nem merült fel.

A hat villamosból egyet már kijavított a vállalat. Ezt egész hétvégén tesztelni fogják, és hétfőn adják át a BKV-nak.

Farkas Szilvia elmondta azt is, hogy kötbért még nem fizetett a Siemens, ennek összegét a szerződés alapján fogják kiszámolni akkor, ha már minden villamost átadtak.

A BKV dönt az időpontról

Nem sokkal korábban a főpolgármester azt mondta: csak a tesztelés után döntheti el a BKV, mikor állhatnak újra forgalomba a Combino villamosok.

Demszky Gábor hozzátette: kizárólag üzembiztos járművek közlekedhetnek, ezért a Combinók alapos felülvizsgálatára van szükség.

A szabad demokrata politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a villamospályák felújítása a tervek szerint szeptember 2-re fejeződik be, de addig még előfordulhatnak hibák.

Megjegyezte, hogy a gyártó Siemens cég teljes felelősséget vállal a hibákért, és kötbért fizet, amíg a járművek nem közlekednek.

A Combinókat kedden hívták vissza ellenőrzésre, miután több hibát tapasztaltak a járműveknél.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást