A héten már nem lesz Combino?

InfoRádió / MTI
2006. augusztus 3. 17:44
Várhatóan csak péntek délután dől el, pontosan mikorra fejezik be a Combino villamosok javítását és tesztelését - mondta a gyártó Siemens Zrt kommunikációs igazgatója.

A Siemens kommunikációs igazgatója közölte: az a megrendelőn múlik, hogy mikor állítják vissza forgalomba a hat járművet. Farkas Szilvia kiemelte: a BKV és a gyártó folyamatosan egyeztetnek, a többi között a szerződésben foglalt kötbér pontos összegéről is.

Szerdán Donáth Zoltán, a BKV vezérigazgató-helyettese az InfoRádióban azt mondta: járművenként napi 400 euró, vagyis csaknem 110 ezer forint kötbért fizet a Siemens a nem üzemképes Combino villamosok után.

Hangsúlyozta: a közlekedési cég és a Siemens célja is az, hogy minél hamarabb ismét forgalomba állíthassák a villamosokat, de csak megfelelő tesztelés után közlekedhetnek újra a Combinók.

Kedden vonták ki a forgalomból

A Combino villamosokat kedden vonták vissza a forgalomból, miután sorozatos meghibásodásokat tapasztaltak a járműveknél. Elsősorban a villamosok ajtajával voltak problémák.

Dirk Rösler, a Siemens közlekedéstechnikai ágazatának projektvezetője ezzel kapcsolatban elismerte: típushibáról van szó.