Személycserékkel és elbocsátásokkal kezd az új rádióelnök

InfoRádió / MTI
2006. augusztus 1. 16:31
Jelentős intézményi és személyi átalakításokra készül a Magyar Rádió új elnöke, aki augusztus 1-jén foglalta el hivatalát. Such György az InfoRádiónak elmondta: lesznek elbocsátások, de csak az átalakításokat követően, és előkészítik a közrádió elköltözését is. Kiemelte, hogy a rádióban foglalkoztatottaknak csak a fele foglalkozik műsorkészítéssel.

Such György az InfoRádió kérdésére elmondta: kiválasztotta már alelnökeit, akik elviekben el is vállalták a tisztséget, de a szerződésük aláírásáig nem nevezi meg őket.

Az alelnökök alatti vezetői pozíciók egy jelentős részében is lesz váltás, de maguk a pozíciók sem maradnak feltétlenül ugyanazok, mint eddig - mondta a rádióelnök, hozzátéve, hogy a szervezeti struktúrát is gyökeresen át akarja alakítani.

Amit már tudni lehet

Such György a távirati irodának úgy nyilatkozott, hogy nem hosszabbította meg Perjés Klára, a Kossuth rádió adófőszerkesztője, Morvai Katalin kommunikációs vezető és Moldován Katalin, a közszolgálati médium által kiadott műsorújság főszerkesztőjének megbízatását. Mint mondta, a Kossuthnál "valószínűleg" a helyettesek közül kér fel valakit átmeneti vezetőnek.

Such György - konkrét név említése nélkül - kijelentette: "van elhatározás" arról, hogy ki vezesse a hírműsorokért felelős Aktuális szerkesztőséget. A posztról külsőssel tárgyal.

A Petőfi élére "van egy jelöltem, tárgyalok vele" - mondta, annyit elárulva, hogy kiszemeltje jelenleg nem a Magyar Rádiónál dolgozik.

A Bartók adófőszerkesztője, Alföldy-Boruss István vezetői megbízatását visszavonásig meghosszabbította - tette hozzá Such György.

Csak az átalakítás után jöhetnek az elbocsátások

Such György az InfoRádió kérdésére elmondta: nem tudja még, mennyi embert kell elbocsátani a Magyar Rádiótól. "Kicsit túl van misztifikálva ez az egész elbocsátási kérdés, különösen azért, mert a műsorkészítők száma az összlétszámon belül az 50 százalékot sem éri el" - jegyezte meg az új elnök.

Such György szerint első körben a szervezeti struktúrát és a műsorstruktúrát kell átalakítani, és csak ezek függvényében lehet beszélni arról, hogy milyen létszámra van szükség, illetve arról, hogy "az adott létszám megfelelő, sok, vagy netán kevés".


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást