eur:
393.66
usd:
364.84
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Rendőrségi kontroll alatt a szervezett bűnözés

Ismerik a rendőrök a Magyarországon működő szervezett bűnözői csoportokat, és tudják, kiket kell figyelni - mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Nyomozó Iroda szervezett bűnözés elleni főosztályának helyettes vezetője. Orosz István hozzátette: megpróbálják bomlasztani ezeket a csoportokat, és megelőzni a bűncselekményeket, de egy-egy bűncselekmény elkövetése esetén sokszor nehéz a bizonyítás.

A szervezett bűnözést ma már "kontrollálják" a rendvédelmi szervek. Ez persze nem azt jelenti, hogy asszisztálnak a tevékenységükhöz, csak azt, hogy tudják: melyek azok a csoportok, személyek akik a szervezett bűnözéshez köthetőek, és tevékenységüket figyelemmel kísérik - hangsúlyozta Orosz István.

A nemzeti Nyomozó Iroda illetékes főosztályvezető-helyettese szerint természetesen arra törekszenek, hogy az elkövetett bűntettekért felelősségre vonják a bűnszervezeteket, de az is cél, hogy bomlasszák a csoportokat és megelőzzék a bűncselekmények elkövetését.

Egyre több az olyan ügy, ahol bizonyítani tudják, hogy bűnszervezet keretében követtek el egy-egy bűncselekményt, és ez súlyosbítja a kiróható ítéletet - mondta Orosz István.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×