Elmosta a vihar a budapesti közlekedést

InfoRádió / MTI
2006. augusztus 1. 19:33
Városszerte jelentős károkat és fennakadásokat okozott az esti vihar Budapesten, megbénult több tucatnyi BKV-járat. Ferihegyen mintegy húsz percig reptérzár volt.

A ferihegyi repülőtéren mintegy húsz percig reptérzárlat volt a rossz időjárási körülmények miatt - közölte Szollár Domokos, a Busapest Airport szóvivője.

Budán nem járt az 56-os, 59-es villamos, Pesten a 3-as, 12-es, 14-es, 30-as, 28-as, 37-es, 50-es, 62-es és 69-es villamos. Nem járt a 70-es, 74-es, 75-ös és 79-es trolibusz sem.

A kék metró az eső miatt nem állt meg a Gyöngyösi utcai megállóban. A tűzoltókat a főváros számos pontjára riasztották a parkoló autókra vagy légvezetékekre dőlő fák eltávolításához, kár- és veszélyelhárításhoz, de több helyen pincéket, alagsori lakásokat is elöntött a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű eső.

A XIII. kerületi Röppentyű utcában az elektromos kábelek is a szabadba kerültek, amikor a vihar kidöntött egy villanyoszlopot, a vízözön több helyütt az úttest szintje fölé lökte és elsodorta az aknafedeleket.

A Fővinform ügyeletese szerint a vihar miatt jelentősen lelassult a közlekedés a fővárosban. Elromlott közlekedési lámpát az Oktogonnál, a Dózsa György úton a Vágány utcánál, valamint a Rottenbiller utca és a Wesselényi utca kereszteződésében jeleztek.
A Moszkva tér környékén, a Margit körúton az úttesten állt a víz, sok helyen volt torlódás. A margitszigeti úszó Európa-bajnokság versenyeit is el kellett halasztani.

Sötétség a Nyírő Gyula Kórházban

A Havariapress információi szerint Budapesten a rendkívüli esőzés miatt megszűnt az áramellátás a Nyírő Gyula Kórház legtöbb osztályán este nyolc óra után.

Sötétségbe borult a szülészet, a belgyógyászat és az intenzív osztály is. A hírügynökség információi szerint senki élete nem került veszélybe az áramkimaradás miatt. A tűzoltóság segítségével nagy teljesítményű generátorokat szállítottak a helyszínre.