eur:
393.35
usd:
368.06
bux:
65963.59
2024. április 24. szerda György

Egyhavi eső pár óra alatt

Rendkívül heves, több helyen jégesővel kísért felhőszakadás volt kedd délután az ország sok részén - mondta el az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletese.

Pestszentlőrincen 45 milliméter csapadék esett, ami csaknem egyhavi mennyiségnek felel meg, és az eső tovább hull. Ugyanitt idén nyáron esett már 60 milliméter csapadék is - közölte Vadász Vilmos.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) ügyeletese hozzátette: rendkívül heves felhőszakadás és jégeső kíséri az időjárási frontot, amely az éjszakai órákban átvonul az ország felett.

Délután Sződ környékén, Budapesttől északra, majd az északkeleti országrészben és Budapesten voltak elszórtan többfelé heves zivatarok.

Az OMSZ ügyeletese elmondta azt is: átmeneti szünet után csütörtökön a front egy másik része kerül az ország fölé, ismét csapadékot okozva.

Ekkor már azonban jellemzően lassú, tartós eső várható.

A vihar miatt Ferihegyen húsz percig reptérzár volt, és az időjárás a vasúti közlekedésben is késéseket okozott.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×