Tarlós: a BKV-vezér "egy politikai játszma tehetetlen figurája"

Infostart
2006. július 31. 15:59
A BKV csak 40 százalékban felelős a nagykörúti villamosok körül kipattant botrány miatt, a felelősség 60 százaléka a fővárost terheli - vélekedett az InfoRádióban Tarlós István, a Fidesz fővárosi listáját vezető független főpolgármester-jelölt. Óbuda polgármestere szerint Demszky Gábor megpróbálja a politikai felelősséget is átruházni a BKV vezérigazgatójára, amit egyszerűen nonszensznek tart.

"Ezt a történetet leírni már valószínűleg inkább Rejtő Jenő reszortja lenne" - jegyezte meg az InfoRádiónak nyilatkozva Tarlós István, aki szerint a nagykörúti villamosok körüli ügy kezd túlpolitizálódni.

A Fidesz támogatását élvező független főpolgármester-jelölt egyenesen gusztustalannak tartja például azt, hogy az a Katona Kálmán, aki a közgyűlésben úgyanúgy megszavazta a villamosokat, mint Demszky Gábor, most szintén beszállt a főpolgármester támadásába.

Tarlós István szerint Aba Botondon, a BKV vezérigazgatóján nyilván számon lehet bizonyos dolgokat kérni, de egyet biztosan nem, a politikai felelősséget. "Amikor a főpolgármester úr Aba Botondot hibáztatja, akkor tulajdonképpen a politikai felelősséget is rányomja, ami egy nonszensz" - fogalmazott Óbuda polgármestere.

BKV: 40, főváros: 60


Tarlós István arra a kérdésre, hogy milyen mértékben felelős a BKV, illetve a főváros a kialakult helyzetért, azt mondta: megkockáztatja, hogy 40 százalékban a BKV-t, 60 százalékban a főváros vezetését terheli a felelősség.

"Aba Botondnak mérnökemberként nem lehetett érdeke, hogy olyan technológiai fegyelmezetlenségekre utasítást adjon, amik megtörténtek, erre nyilván valamilyen más típusú érdekből kiadott utasítások hatására kényszerülhettek" - vélekedett Tarlós István, aki szerint a főváros vezetése hosszú évek óta szándékosan veszteségesre tervezi a BKV-t.

Tarlós kíváncsi lenne Aba Botond elképzeléseire

Arra a kérdésre, hogy mi lenne Aba Botond sorsa, ha főpolgármester-jelöltként megnyerné az őszi választásokat, Tarlós István úgy fogalmazott: "elég nehéz egy ilyen eredményeket felmutató cég első emberét megtartani".

A főpolgármester-jelölt hozzátette: ennek ellenére kíváncsi lenne Aba Bontond elképzeléseire, és elsősorban ez döntené el a sorsát. "Azzal együtt, hogy nem kaphatna kiváló minősítést arra, ahogy ezt a céget vezetette, ebben a pillanatban egy politikai játszma tehetetlen figurája is egyben" - jegyezte meg Tarlós István, aki privatizálná a BKV-t.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást