Emelkedő terhek, azaz kevesebb dolgozó nyugdíjas?

Infostart
2006. július 31. 17:20
Az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület szerint a megszorító intézkedések következtében évi 100 ezer forintos kieséssel számolhatnak a nyugdíj mellett dolgozó idősek. Aszódi Pál az InfoRádióban úgy vélekedett: az emelkedő adóterhek miatt sok idős fel fog hagyni a vállalkozással. Az adótanácsadók egyesülete szerint az utóbbinak kicsi a valószínűsége.

Az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesülethez érkezett tájékoztató adatok szerint a 300 ezer vállalkozó nyugdíjas számára átlagosan legalább évi 100 ezer forint veszteséget jelentenek az ősszel bevezetésre kerülő új adó és járulékterhek. A nem vállalkozóként dolgozó nyugdíjasokat pedig újból 4 százalék egészségügyi járulék terheli majd - hangsúlyozta Aszódi Pál.

A nyugdíjas egyesület elnöke, aki egyben a Fidesz nyugdíjas tagozatát is vezeti, hozzátette: kaptak jelzéseket arra nézve, hogy az emelkedő adóterhek miatt sok idős fel fog hagyni vállalkozásával, és a nyugdíj melletti munkával.

A Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének elnöke azonban nem tart attól, hogy a megszorító intézkedések hatására megcsappan a nyugdíj mellett munkát vállalók száma.

Zara László szerint csak azoknál fordulhat ez elő, akiknek az újabb terhek miatt már anyagilag egyáltalán nem éri meg munkát vállalniuk.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Aszódi Pál
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Zara László
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást