"Csak bement a Combino a kocsiszínbe"

Infostart
2006. július 31. 13:41
Ismét meghibásodott egy Combino villamos Budapesten. A nagykörúton közlekedő szerelvényről a Blaha Lujza téren le kellett szállniuk az utasoknak, a villamos ezután kocsiszínbe ment - közölte a Fővinform.

Egy Combino szerda délután állt le a Széna téren, és többszöri újraindítás után is csak egy megállót tudott haladni a Mechwart ligetig. Onnan elvontatták.

Vasárnap egy új villamos az Oktogontól útban a Moszkva térre hibásodott meg.

Mezei László, a BKV fődiszpécsere az InfoRádióban akkor azt mondta: még nem tudják, mi okozta a meghibásodást.

A járművet kocsiszínbe vitték, hogy átvizsgálják.

A hétfői meghibásodással kapcsolatban a BKV fődiszpécsere az InfoRádiónak azt mondta: nem történt semmi különleges, a forgalom nem állt le, csak bement a Combino a kocsiszínbe.

{{keretes_cim}}

Érvénytelenítette a BKV az elektronikus jegykezelési rendszer kiépítésére még 2004-ben kiírt pályázatot, miután a két versenyben maradt cégcsoport ajánlatában nem igazodott a közlekedési cég fix feltételeihez - tájékoztatta az InfoRádiót a BKV projektigazgatója.

Koós András elmondta, új pályázatot írnak ki, amely, ha sikeres lesz, 2008 első negyedévére kiépülhet a tömegközlekedési eszközökön a csipkártyás rendszer. A BKV-nak évente három milliárd forint kára keletkezik a bliccelőkből.



KAPCSOLÓDÓ HANG:
Koós András, BKV projektigazgatója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást