Orbán: még két Gyurcsány-csomag lesz!

InfoRádió / MTI
2006. július 30. 10:09
A Fidesz elnöke szerint a kormány mindenhonnan és mindenkitől pénzt akar begyűjteni. Orbán Viktor a Magyar Rádiónak azt mondta: az Új Egyensúly programot vissza kell vonni, mert az nem a reform, hanem pénzbehajtási akció. A pártelnök szerint lesz második és harmadik Gyurcsány-csomag is.

"Ez volt az első Gyurcsány-csomag, valamikor augusztus közepén megjelenik a második, azt konvergencia-csomagnak fogják hívni, és lesz harmadik csomag is, valamikor a költségvetés tájékán, november-december körül" - vélekedett Orbán Viktor.

Hozzátette: az adóemelések politikája elhibázott, újabb és újabb csomagokat szül.

Orbán Viktor szerint Gyurcsány Ferenc ki akarja vonni a parlamenti ellenőrzés alól az uniós források elosztását, és azt egy "külön kis kormányra" bízná.

Leszögezte: nem a Gyurcsány-kormányt, hanem a Gyurcsány-csomagot akarják megbuktatni. Arra kell rávenni a kormányt, hogy egy adócsökkentésre épülő válságkezelő csomagot nyújtson be - mondta.

Hozzátette: "az önkormányzati választás a Gyurcsány-csomagról is szól, aki a szocialistákra szavaz, az a csomagra szavaz, aki a mi jelöltjeinket tünteti ki, azt a politikai akaratot támogatja, hogy a csomagot vissza kell vonni".