Lopott árammal termelték a marihuánát

Infostart
2006. július 29. 07:57
Kábítószer-termesztéssel és -terjesztéssel foglalkozó csoport tagjait fogta el a rendőrség Budapesten. A nyomozók szerint Magyarországon ilyen szintű és szervezett csoportot még nem sikerült elfogni.

A Budapesti Rendőr-főkapitány bűnügyi helyettese elmondta: hat hónapja figyelték annak a csoportnak a tagjait, akiket szerda éjjel fogtak el Budapest, Gyál, Szigetszentmiklós és Taksony területén.

Tóth Gábor hozzátette: a csoport három helyen termesztette a marihuanát, amely több száz fogyasztó ellátását biztosította, és meghatározó szerepe volt a budapesti kábítószer-piacon.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának vezetője közölte: a kereskedők a termesztőktől hetente 100-1400 gramm kábítószert vásároltak.

A titkos, majd később nyílt nyomozás során derült ki, hogy a marihuánát Gyálon, Szigetszentmiklóson és Taksony területén lévő családi házakban termesztették - tette hozzá Berki Antal.

Az alezredes megjegyezte: a nem büntetett előéletű gyanúsítottakat szerda éjjel fogták el, köztük van a csoport vezetője is.

Jelentős hasznot szüreteltek

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kábítószer bűnözés elleni osztályának vezetője közölte: a házkutatás során 2500 tő marihuanát foglaltak le.

A csoport tagjai másfél éve foglalkoztak termesztéssel. Havonta fejenként 800 ezer-egymillió forintot kerestek. Gyanúsított egy villanyszerelő is, aki kiépítette a termesztéshez szükséges szellőztetést és megoldotta, hogy a mérőórát kikerülve lophassák a családi házak az áramot.

Ródler Róbert hozzátette: egész pontos kimutatást és néhol teljesen korrekt termési naplót találtak, hogy mióta, hogyan és mennyi növény termett, abból szárítás után mennyi marihuána lett.

A nyomozók szerint Magyarországon ilyen szintű és szervezett társaságot eddig még nem sikerült elfogni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást