A Fidesz is megszólalási lehetőséget kér a tévétől

Infostart
2006. július 28. 13:18
A Fidesz azt kérte a Magyar Televízió elnökétől, hogy a párt számára is biztosítson megszólalási lehetőséget, a miniszterelnök csütörtök esti televíziós beszédével azonos feltételekkel. A televízió hírigazgatója közölte: az intézmény továbbra is lehetőséget biztosít az ellenzéknek arra, hogy elmondja véleményét.

A legnagyobb ellenzéki párt kommunikációs vezetője Rudi Zoltánnak írt levelében azt kéri, hogy az egyenlőség, a demokrácia és a közszolgálatiság jegyében a Fidesznek is adjon lehetőséget a megszólalásra.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök csütörtökön hat percben, egy előre felvett beszédet mondott, amelyben ismertette a kormány álláspontját a választások óta megtett intézkedésekről.

Szijjártó Péter szerint Gyurcsány Ferenc beszéde nem tartalmazott újdonságot, a miniszterelnök nem tett új bejelentést, hanem kampánybeszédet mondott, amelynek fő célja az emberek meggyőzése volt a parlamentben elfogadtatott Gyurcsány-csomag helyességéről és szükségességéről.

"Minden bizonnyal Elnök úrral egyetértünk abban, hogy a demokrácia egyik fő ismérve az, hogy egy-egy témáról többfajta vélemény és álláspont is kialakulhat, melyek megismeréséhez az embereknek joguk van" - írta levelében a kommunikációs vezető.

Orbán nem tarthat beszédet

A televízió hírigazgatója közölte: az intézmény továbbra is lehetőséget biztosít az ellenzéknek arra, hogy elmondja véleményét.

Kert Attila szerint Gyurcsány Ferenc nem mint szocialista politikus, hanem mint miniszterelnök kapott szót csütörtök este.

Utalt arra, hogy a Fidesz már azelőtt megismerhette a beszéd tartalmát és reagálhatott is rá, hogy azt az MTV levetítette.