Özönvíz után Budapest - elképesztő képekkel!

InfoRádió / MTI
2006. július 25. 10:28
Összesen 282 alkalommal riasztották a tűzoltókat a hétfői fővárosi zivatar miatt. Nagyobb anyagi kár valószínűleg nem keletkezett - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

Szentes György elmondta: a fővárosban és környékén 92 riasztást kaptak a tűzoltóságok, Pest megyében pedig 30 alkalommal kellett kivonulniuk a tűzoltóknak. Ezeken kívül Nógrád, Heves és Bács-Kiskun megyében riasztották sokszor őket.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője közölte: legtöbbször kidőlt fákat kellett eltávolítani az utakról, s vizet szivattyúzni az elárasztott épületekből. Személyi sérülésről nem érkezett bejelentés.

Szentes György hozzátette, hogy a riasztásokat fontossági sorrend szerint rangsorolta a tűzoltóság, ezért elsőként azokra a helyekre vonultak ki, ahol a tömegközlekedésben okozott fennakadást a zivatar.

Hétfőn délután hatalmas zivatar zúdult Budapestre, az úton hömpölygő víz - elsősorban a budai oldalon - jelentős fennakadásokat okozott a közlekedésben, nem járt a 18-as, az 59-es és a 61-es villamos, az autók sem tudtak közlekedni
a néhol tengelyig érő víz miatt. A Déli pályaudvaron egy ideig szünetelt a vonatforgalom.