Gyurcsány és az "ordító hazugság"

InfoRádió / MTI
2006. július 25. 07:47
A miniszterelnök szerint a politika nem arról szól, hogy mennyibe kerül a gáz. Gyurcsány Ferenc a közszolgálati rádióban közölte: az országnak új távlatokra van szüksége és ezeket nem szabad feladni azért, mert "fél attól, hogy az élet picit nehezebben fog menni".

A miniszterelnök szerint távlatokban kell gondolkodni és nem szabad csak arról beszélni, hogy mennyibe kerül a gáz. Gyurcsány Ferenc a közszolgálati rádióban "ordító hazugságnak" nevezte azt, hogy az ellenzék a gáz árával politizál.

Orbán Viktor Fidesz-elnök a bálványosi szabadegyetemen arról beszélt, hogy a kampányidőszak alatt a miniszterelnök még riogatásnak tartotta, ha valaki a megszorító intézkedéseket hozta szóba.

Gyurcsány Ferenc közölte: "sem a múltban, sem a jövőben nem fogom engedni, hogy Magyarország elveszítse távlatait és azokat a lehetőségeket, amelyek előtte állnak, csak azért, mert természetesen fél attól (...), hogy az élet (...) picit nehezebben fog menni".

A szocialista politikus hozzátette: nem szabad hagyni, hogy az emberek riogatása politikai kampánycélt szolgáljon. "Ha gyorsabban akarunk előre menni, akkor többet kell vállalnunk" - összegezte a miniszterelnök.