A vágy villamosaival és hajóval a Margitszigetre

Infostart
2006. július 25. 12:57
A tervek szerint sűrített buszjáratokkal, és a Margit-hídon újraindított villamosokkal lehet az úszó Európa-bajnokság ideje alatt a Margitszigetre eljutni. Információs táblákat azonban nem helyeznek ki a városban a turisták számára.

Az Árpád híd felől a Vígszínháztól induló 26-os, a Margit híd felől pedig a Nyugati Pályaudvarról induló 26A jelzésű buszok járnak sűrített menetrendben a Margitszigetre az úszó Európa-bajnokság idején.

A buszoknak nem alakítottak ki egyik hídon sem külön sávot, az esetleges forgalmi dugókat pedig rendőri segítséggel próbálja majd a városvezetés orvosolni.

A nagykörúti villamosok az ígéretek szerint szerdán hajnaltól újra járhatnak a Margit hídon, addigra ugyanis üzembe helyezik az új felsővezeték-tartó oszlopokat; a járatokat ugyanakkor nem sűrítik.

A főpolgármester szerint az éjszakai próbaüzem sikerétől függ, hogy valóban elindulhat-e hajnalban a villamosforgalom.

Nem lesznek információs táblák

A versenyzőket és a nemzetközi úszószövetség vezetőit félóránként induló különjárattal szállítják majd a szigetre a hét budapesti szállodából.

Bakonyi Tibor főpolgármester-helyettes elmondta: a Belgrád rakpartról, illetve a Jászai Mari térről vízibuszok is közlekednek majd a szigetre.

Bakonyi Tibor hozzátette: információs táblákkal csak a szigeten találkozhatnak az érdeklődők, mivel a város forgalmas csomópontjain nem táblázzák ki a turisták számára, hogyan juthatnak el a Margitszigetre.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást