Ilyet még nem látott 2. - Víz alatt a főváros

Infostart
2006. július 24. 18:35
A nagy esőzés miatt hétfő délután nem indított és nem fogadott vonatokat a Déli pályaudvar. Több váltóberendezés víz alatt állt; a szerelvények a Kelenföldi pályaudvarig közlekedtek. A felhőszakadás miatt nem járt a 18-as, az 59-es és a 61-es villamos, késő délutánra utóbbi kivételével mindegyik vonalon helyreállt a közlekedés.

A hétfő délutáni hatalmas fővárosi esőzés miatt órákig nem indított és nem fogadott vonatokat a Déli pályaudvar. Az elővárosi vonatok egy része

Kelenföldig közlekedett, illetve onnan indult.

Kavalecz Imre szerint továbbra jelentős késésekre kell számítani. A Déli pályaudvaron szivattyúzták a vizet, hogy minél előbb helyreálljon a rend és tudják kezelni a váltóberendezéseket - közölte Kavalecz Imre az InfoRádióban.

Leálltak a villamosok, egyes helyeken az autóközlekedés is

A főváros budai oldalán a felhőszakadás miatt nem járt a 18-as, az 59-es és a 61-es villamos, késő délutánra utóbbi kivételével mindegyik vonalon helyreállt a közlekedés - közölte a BKV fődiszpécsere. Egyes területeken az autóközlekedés is leállt.

A zivatar a budai területeken okozott problémát, ahol a hegyoldalból leömlő vizet nem tudták elvezetni a csatornák.

{{keretes_cim}}

Délután három óra után lezárták a budapesti MOM Park központot, mivel az épületbe ömlő eső elöntötte a bevásárlóteret, és a mélygarázs plafonjából is folyt a víz - jelentette az MTI helyszíni tudósítója. A húszezer négyzetméteres bevásárlóközpontban több mint hetven üzletet érinthetett a bezárás.

Molnár Péter, a tűzoltóság szóvivője elmondta: sok riasztásuk volt, a tizenegy egység jellemzően vízszivattyúzási munkákat végzett.

Buda nagy része megbénult

A Fővinform tájékoztatása szerint a főváros forgalma a zivatar miatt lelassult, Budán egyes részeken leállt. A budai oldalon a hatalmas esőzés következtében jelentősen lelassult a forgalom: a Déli pályaudvar közelében, a Magyar jakobinusok terén, a Moszkva tér környékén és a Maros utcában - illetve a környező mellékutcákban - leállt a forgalom a néhol tengelyig érő víz miatt.

Fennakadásokat okozott az úttesten hömpölygő víz Buda déli részén is, a Tétényi út, Bartók Béla út, Kosztolányi Dezső tér környékén is.

Bátori Marianna, a Fővárosi Csatornázási Művek kommunikációs vezetője elmondta: a budai oldalon több kerület utcájában a hirtelen jött nagy mennyiségű csapadék miatt állt a víz. Az I. a XI. és a XII. kerületből körülbelül 15 lakossági bejelentést kaptak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Molnár Péter, a Fõvárosi Tûzoltóság szóvivõje
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Kavalecz Imre, a MÁV szóvivõje
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást