A Fidesz szerint Gyurcsánynak semmi sem drága

Infostart
2006. július 23. 12:25
Hétfőn dönt a Fidesz elnöksége a Jó reggelt Magyarország! című kiáltványhoz kapcsolódó aláírásgyűjtésekről, rendezvényekről - közölte az ellenzéki párt szóvivője.

Szijjártó Péter hozzátette: a kormány hazug gazdaságpolitikája pénzügyi válságba sodorta az országot, amelynek következményeit Gyurcsány Ferenc kormányfő az emberekkel, a családokkal fizetteti meg.

A Fidesz szóvivője az InfoRádióban úgy fogalmazott: a kabinet nyílt és szervezett politikai hazugsággal tartotta meg a hatalmat.

Gyurcsány Ferencnek a győzelem érdekében semmi nem volt drága - mondta Szijjártó Péter.

Az ellenzéki politikus emlékeztett rá, hogy a miniszterelnök radikális adócsökkentést ígért az embereknek a kampányban.

Szijjártó Péter idézte a Financial Times megállapítását, amely szerint a magyar a legsebezhetőbb gazdaság Európában.

A gazdasági szaklap németországi kiadása szerint már a Nemzetközi Valutaalap (IMF) elemzői is elutasítják a megszorító csomagot, mert az döntően adóemelésekre épít - jegyezte meg Szijjártó Péter.

"Nem lehet hazugságra építeni"

A Fidesz szóvivője szerint egy demokráciában nem lehet hosszú távon hazugságokra épülő politikát folytatni, ezért indították el a Jó reggelt Magyarország! című kiáltványt.

A program menetrendjét a párt hétfői elnökségi ülésén dolgozzák ki. A többi között aláírásgyűjtésekről és rendezvényekről, illetve ezek részleteiről döntenek - mondta Szijjártó Péter.

Azt már szombaton nyilvánosságra hozták, hogy a program fő rendezvénye szeptember 23-án a Hősök terén lesz.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást