MSZP: "Orbán Viktor a maradi erők vezetője"

InfoRádió / MTI
2006. július 22. 14:21
Az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint Orbán Viktor megkezdte a Fidesz önkormányzati választási kampányát. Mesterházy Attila úgy fogalmazott: a Fidesz-elnök Tusnádfürdőn elmondott beszédéből kitűnik, hogy neki nem Magyarország számít, hanem a hatalom.

Orbán Viktor a XVII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor záró programján azt mondta, hogy "politikai hazugságra" nem lehet kormányzást építeni, mert az aláássa az ország jövőjét, árt a gazdaságnak és tönkreteszi a demokratikus alapokat. Részletek itt!

A volt miniszterelnök élesen bírálta az MSZP-t, amely szerinte a politikai hazugság hibájába esett, vagyis a választások előtt egészen mást ígért a társadalomnak, mint amit jelenleg tesz.

Mesterházy Attila szerint az MSZP a nagyobbik ellenzéki párt vezetőjének "hosszú szabadság utáni" megszólalásától azt várta, hogy alternatívát kínál Magyarország helyzetének javításához, ahogy ezt egy konstruktív ellenzék tenné.

"Nem hallottunk mást, mint egy politikai kommunikációs sablont" - fogalmazott a frakcióvezető-helyettes.

Mesterházy Attila azt mondta, hogy "Orbán Viktor semmilyen modernizációt nem akar, nem akarja a haladást, sokkal inkább a maradiságot képviseli, a maradi erők vezetőjeként lépett fel".

Mesterházy Attila a "politikai hazugság" vádjára reagálva annyit jegyzett meg, hogy "furcsa Orbán Viktor szájából kritikaként hallgatni a politikai hazugság fogalmát és a nemzeti összegfogás fogalmát, mint az ő jellemzőjét".

Az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint az MSZP nem mondott mást a választási kampányban, mint most: egy új Magyarország programot ajánlott a választóknak, ennek alapjait pedig az Új egyensúly program teremti meg.