Jó reggelt, Magyarország! - újabb Fidesz-akció és tömeggyűlés

InfoRádió / MTI
2006. július 22. 11:17
A Fidesz szeptember 23-án tömegrendezvényt szervez a budapesti Hősök terére. A párt több vezető tagja Jó reggelt, Magyarország! címmel kiáltványt adott ki, amelyhez várják a csatlakozókat.

A dokumentum szerint "50 évvel a forradalom után a szabadság magyar híveinek ismét bátorításra van szükségük, hogy érezhessék, nincsenek egyedül, millió szám vannak sors- és eszmetársaik".

Az aláírók szerint "2006-ban, a rendszerváltoztatás óta először Magyarországon szervezett és nyílt politikai hazugság történt", korlátozták az emberek demokratikus jogát a döntés szabadságához.

"Ezért felszólítunk mindenkit, aki szabad és őszinte országban akar élni, hogy tegyünk a politikai hazugságok és az emberek igazságtalan megsarcolása ellen. Felhívunk minden magyar embert, hogy éljen az alkotmány adta jogaival, ne engedje, hogy ismét megfosszák a döntés szabadságától, ne engedje, hogy vele fizettessék meg a politikai hazugságok árát" - fogalmaznak az aláírók, köztük Orbán Viktor pártelnök.

"Felhívunk mindenkit; ne törődjünk bele, hogy a rendszerváltozáskor kivívott jogainktól 16 év után megfosszanak bennünket" - olvasható a kiáltványban.