Áldozatra vadászó rendőrök

Infostart
2006. július 22. 09:58
A Népszabadság azt írja, hogy miközben a rendőrség illetékesei nyilatkozataikban rendre a büntetőpontrendszer szigorítását, a szabálysértésekért kiszabható bírság összegének emelését sürgetik, az ORFK egyik belső felméréséből kiderül: az elmúlt években fokozatosan megszűnt a forgalomellenőrzés.

A lap birtokába került rendőrségi tanulmány szerint a megyei főkapitányságok harmadában nem is léteznek forgalomellenőrző egységek, és a megyeszékhelyeken városi rendőrkapitányságai közül is csak nyolcnak van ilyen szervezete.

Többek között ez az oka annak, hogy az autópályák kivételével szinte csak traffipaxos autóban ülő, vagy a lézeres sebességmérő állványa mögött "áldozatára vadászó" közlekedési rendőrrel találkoznak az autósok az utakon.

A Magyar Nemzetben olvasható, hogy már nem csupán a nagykörúti villamos felújítás miatt áll a bál a fővárosban, hanem a botrány kivizsgálására indított eljárás körül is, mivel kiderült: a független szakértői vizsgálat finanszírozója annak alanya, a BKV.

Demszky Gábor főpolgármester a lapnak elmondta: bízik a szakértők függetlenségében, de Magyarországon nem lehet olyan villamosokkal foglalkozó szakembert találni, akinek nem volt köze a BKV-hoz.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást