Jót tehet Demszkynek a villamosbotrány

Infostart
2006. július 21. 12:29
Egyelőre nehéz megjósolni, milyen hatással lesz a nagykörúti villamosok ügye Demszky Gábor újraválasztási esélyére, de ha a főpolgármester képes rövid idő alatt kezelni a helyzetet, nőhet a népszerűsége - mondták az InfoRádió által megkérdezett kommunikációs szakemberek.

A nagykörúti villamosbotrány befolyásolhatja a főpolgármesteri szék sorsát, de egyelőre nem tudni, meddig tart és milyen következményei lesznek - jelentette ki Lakner Zoltán.

A politológus hozzátette: a Fidesz és az MDF főpolgármester-jelöltje is azt kommunikálja a választóknak, hogy Demszky Gábor a felelős.

A szakember felhívta a figyelmet arra, hogy a villamosok ügye a város mindennapi működéséhez kapcsolódó, mindenki által felmérhető probléma, ami megkérdőjelezheti Demszky Gábor városvezetői kompetenciáját.

Lakner Zoltán ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy Demszky Gábornak már kétszer is erősen megcsappant a népszerűsége, mégis úgy fordult 2006-ra, hogy ő a legesélyesebb főpolgármester-jelölt, ezért egyáltalán nem szabad őt leírni.

Válság: veszély és lehetőség

Braun Róbert kommunikációs szakértő szerint nem érdemes túlbecsülni a nagykörúti villamosok ügyét, hiszen az önkormányzati választások csak október 1-jén lesznek, így az utolsó benyomás még hátravan.

A szakember úgy vélte: a BKV vezérigazgatójának menesztése egy lehetséges alternatíva, de kommunikációs szempontból nem ez a lényeges, hanem az, hogy mennek-e a villamosok.

Ha Demszky Gábor leváltaná Aba Botondot, de a villamosok ugyanúgy nem mennének, azzal sokkal inkább ártana magának - hangsúlyozta Braun Róbert.

A kommunikációs szakértő kiemelte: minden válság lehetőséget hordoz magában, mivel jobban figyelnek az emberek.

Ha most Demszky Gábor be tudja bizonyítani, hogy még mindig hatékonyan képes megoldani egy válsághelyzetet, akkor az emberek azt gondolják majd: 16 éves tapasztalatával ő a legmegfelelőbb ember a város irányítására - tette hozzá.

Ha viszont nem képes kezelni a problémát, akkor az emberek újabb bizonyítékot látnak majd arra, hogy nem tud megoldani egy nehéz helyzetet. Még akkor is másra szavaznak majd, ha alig ismerik - mondta a szakember.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lakner Zoltán a villamos-ügy hatásairól
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Braun Róbert a villamos-ügy hatásairól
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást