A Fidesz szerint elfogult a BKV ügyeit vizsgáló szakértő

Infostart
2006. július 21. 12:23
A fővárosi Fidesz-frakció szerint a BKV elfogult szakértőt bízott meg a villamosbotrány okainak feltárásával.

Szálka Miklós, a BKV felügyelőbizottságának ellenzéki tagja az InfoRádióban elmondta: a műszaki egyetem egyik tanszékének vezetője korábban többször dolgozott a közlekedési vállalatnak.

A politikus a szakértő személyéről és díjazásáról titkotartási kötelezettségére hivatkozva nem közölt részleteket.

Azt azonban hangsúlyozta, hogy egy független feltáró vizsgálatra van szükség, amelyet nem a BKV által felkért és fizetett szakértőnek kell elvégeznie.

A Fővárosi Közgyűlés Fidesz-MKDSZ-frakciója korábban büntetőfeljelentést tett a közúti forgalom gondatlan veszélyeztetése miatt, miután múlt szombaton ledőlt két vezetéktartó oszlop Margit hídon.

A frakció egyben felszólította Demszky Gábor főpolgármestert, hogy nevezze meg a körúti villamosok vonalán tapasztalt sorozatos üzemzavarok személyi felelősét.

Székely: elfogulatlan vizsgálat lesz

A BKV felügyelő bizottságának SZDSZ által delegált elnöke szerint a nagykörúti villamosok vizsgálatával megbízott szakember elfogulatlanul jár el, annak ellenére, hogy korábban dolgozott a közlekedési cégnek.

Nem a BKV javaslatára kértük fel az illetőt, a testületi ülésen pedig nem is volt más javaslat - tette hozzá Székely Péter.

A felügyelő bizottság elnöke természetesnek tartja, hogy a BKV fizeti a szakértőt, mivel a társaság rendelte meg a vizsgálatot.

A vizsgálati eredmény tíz nap múlva készül el.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Székely Péter a vizsgálatról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást