Átszervezések a kulturális intézményeknél

Infostart
2006. július 20. 14:29
Farkas Katalin, a Professzorok Házának eddigi főigazgatója miniszteri biztosként koordinálja az Oktatási és Kulturális Minisztérium intézményeinek szervezeti átalakítását - jelentette be Schneider Márta szakállamtitkár.

A tervek szerint a Nemzeti Színház Rt. és a Nemzeti Filharmonikusok Kht. költségvetési szervvé alakulna, és gazdasági társasággá válna a Műcsarnok.

Összevonnák a Magyar Történelmi Film Alapítványt és a Magyar Mozgókép Közalapítványt, az Országos Széchényi Könyvtárat pedig két szakbibliotékával: az Országos Pedagógiai Könyvtárral, illetve az Országos Idegennyelvű Könyvtár és Múzeummal.

Költségvetési intézményből gazdasági társasággá válna a Honvéd Együttes, az Állami Műemlék-helyreállítási és Restaurálási Központ, míg az Állami Artistaképző Intézetet összevonnák a Magyar Cirkusz és Varieté Kht.-val.

Schneider Márta az InfoRádióban azt mondta, hogy az intézményi megtakarítás mértékére a kormányzat nem írt elő százalékot. Mindez nem mehet a szakmai munka rovására. A tárcák augusztus 31-ig számolnak be a feladatok elvégzéséről, ütemezéséről, javaslataikról.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást