A háztartási bérgyilkosságtól a maffia-leszámolásokig

Infostart
2006. július 19. 05:53
Az elmúlt 16 évben 35 bérgyilkosság történt Magyarországon - mondta a Nemzeti Nyomozó Iroda osztályvezetője az InfoRádióban. Kovács Lajos azt követően beszélt erről, hogy nyolc ország részvételével kétnapos szemináriumot tartottak Pozsonyban a bérgyilkosságokról.

A rendszerváltozás óta 35 regisztrált bérgyilkosság történt Magyarországon. Természetesen lehet, hogy ennél több eset történt, de azok nem váltak ismertté a hatóságok előtt - mondta a Nemzeti Nyomozó Iroda osztályvezetője.

Kovács Lajos szerint ez a szám azért figyelemreméltó, mert a rendszerváltozás előtt ez a kategória szinte ismeretlen volt a magyar kriminalisztikában.

A felderítési arányokról az osztályvezető közölte: a családon belüli "háztartási bérgyilkosságok" esetében ez elég magas, 90 százalék körüli a felderítési arány, a vállalkozók egymás közötti leszámolásaiban viszont csak 30-40 százalékos.

A szervezett bűnözéssel összefüggő bérgyilkosságokat a legnehezebb felderíteni, hiszen itt sokszor külföldi, a célszemélytől távoli bérgyilkosokat alkalmaznak - tette hozzá Kovács Lajos.

A pozsonyi konferencián a közép-európai rendőrakadémia résztvevő országai képviseltették magukat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást