Kétféle nyugdíjas van Magyarországon

Infostart
2006. július 18. 17:12
A kormányzat nem szünteti meg a 13. havi nyugdíjat, megvalósítja a nyugdíjkorrekciós programot és változatlanul hagyja a nyugdíjemelés rendszerét.

Csákabonyi Balázs szocialista országgyűlési képviselő szerint mindezek figyelembe vételével a nyugdíjasok ugyan nem örülnek a megszorításoknak, de elfogadják a megszorításokat. Az ellenzéki Aszódi Pál viszont úgy látja, az intézkedések nagyon megterhelik a több mint hárommillió nyugdíjast.

A nyugdíjasok is megérzik a megszorításokat, de elfogadják a kormány egyensúlyteremtő programját, mert megértik, hogy ez jelenti a fenntartható nyugdíjrendszer alapját - mondta Csákabonyi Balázs, a Magyar Nyugdíjasok Egyesületei Országos Szövetségének elnökhelyettese, a szocialista párt parlamenti képviselője. A politikus kiemelte a nyugdíjkorrekciós rendszer jelentőségét.

Csákabonyi Balázs úgy számol, hogy idén nem csökken a nyugdíjak reálértéke ebben az évben, sőt, még minimális emelkedés is várható.

A Fidesz nyugdíjas tagozatának elnöke, Aszódi Pál azonban úgy látja, hogy az áfaemelés nagy terhet ró a nyugdíjasokra, akik havi bevételük jelentős részét az eddig 15 százalékos kulcs alá eső élelmiszerekre vagy szolgáltatásokra költik.

A képviselő azt is kiemelte, hogy az energiaárak emelkedését is nehezen viseli majd ez a társadalmi réteg.

Az ellenzéki politikus a korrekciós programot is kifogásolja. Aszódi Pál szerint igazságtalan, hogy a járandóság összegétől függetlenül mindenki ugyanolyan mértékű nyugdíjemelést kapjon.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást