Ha megérkezik az értesítő

Infostart
2006. július 18. 12:42
Augusztus 4-ig minden választásra jogosult értesítést kap az október 1-jén megrendezendő önkormányzati választásokról. Ugyanebben a levélben az ajánlószelvények is benne lesznek.

Az helyi önkormányzati képviselőket egy sárga, a megyeieket pedig egy fehér szelvényen lehet ajánlani. A polgármesterekhez rózsaszín, a főpolgármester jelöléséhez pedig zöld szelvényt küldenek a választási iroda munkatársai - mondta el az InfoRádió tudósítója.

A szelvényeket szeptember 8-áig gyűjthetik az indulók.Augusztus 2-a és 9-e között pedig bárki megnézheti az önkormányzatokban kifüggesztett választási névjegyzéket.

Az Országos Választási Iroda vezetője tájékoztatóján elmondta: reméli, hogy a jogszabályi változásokkal sikerül teljes egészében visszaszorítani az úgynevezett etnobizniszt, azaz a kisebbségi képviselettel való visszaélést.

A kisebbség névjegyzékekbe csaknem 200 ezer ember kérte felvételét. Legtöbben a cigány- és a német kisebbségekhez tartozónak vallották magukat, de Magyarország mind a 13 nemzeti kisebbsége elég szavazóval rendelkezik ahhoz, hogy országos listát állítson.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást