KDNP-seknek fáj a szívük Sólyom döntése miatt

Infostart
2006. július 17. 13:14
Fájó szívvel veszik tudomásul a KDNP képviselői, hogy a köztársasági elnök aláírta a megszorító csomagot - közölte a párt frakcióigazgatója. Latorcai János hozzátette: a kereszténydemokraták azt szeretnék, ha a Pénzügyminisztérium jobban figyelembe venné az Állami Számvevőszék költségvetésre vonatkozó javaslatait.

A KDNP frakcióülésén részt vett az Állami Számvevőszék elnöke is, aki közölte, hogy a 2006-os költségvetéssel kapcsolatban jelzett kockázatok megvalósultak.

Latorcai János elmondta: fájó szívvel veszik tudomásul, hogy Sólyom László köztársasági elnök aláírta az adók szigorítását tartalmazó törvénymódosításokat.

A frakcióigazgató a megszorító csomagot pótköltségvetésnek értékelte, és kifogásolta, hogy arról a kormány nem kérte ki az ÁSZ véleményét.

Mint mondta, a számvevőszék a 2006-os költségvetés számos kockázatára mutatott rá mind bevételi, mind kiadási oldalon, a félelmek pedig be is igazolódtak.

Latorcai János példaként említette az elmaradt adóbevétel-növekedést és a gyógyszerkassza alultervezését.

A frakcióigazgató azt mondta: az új adókból tervezett 190 milliárd forintnyi bevétel javíthat a költségvetés helyzetén.

Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék elnöke szerint minden parlamenti ciklus elején és végén felkeresi a frakciókat. Most a kereszténydemokratákkal kezdett, de hamarosan a többi képviselőcsoportot is meglátogatja.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást