Tizenhárom halott egyetlen hétvégén

InfoRádió / MTI
2006. július 16. 11:23
Péntek reggel óta tizenhárom ember halt meg közlekedési balesetben Magyarország közútjain, a balesetekben hatvanan sérültek meg.
Frontális ütközések

Egy ember meghalt, amikor két gépkocsi frontálisan összeütközött Zsámbék és Mány között - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Dobson Tibor elmondta: a másik jármű vezetőjét súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

Tolna megyében egy ember meghalt, amikor két személygépkocsi frontálisan összeütközött a 63-as úton, Bikács és Vajta között. Badics Zoltán, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletvezetője közölte: a vétlen sofőr autójában utazó 19 éves fiatalember a helyszínen meghalt. A balesetet okozó személyautó vezetője súlyosan ittas volt, a paksi rendőrkapitányság megkezdte kihallgatását.

Halálos előzés

Egy ember meghalt, ketten súlyos, négyen könnyű sérüléseket szenvedtek a Sárbogárd és Dunaújváros között történt balesetben.

Egy gépkocsi vezetője bukkanó előtt kezdett előzni egy széles mezőgazdasági munkagépet a 6219-es úton szombat este. A manővert nem tudta befejezni és a bukkanó tetején frontálisan ütközött a szemközt érkező autóval - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az előző jármű bal hátsó ülésén utazó 28 éves nagykarácsonyi nő a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe, férje súlyos, kétéves kisfiuk könnyű sérüléseket szenvedett.

A másik autó vezetője súlyosan, három utasa könnyebben sérült - tette hozzá Németh-Kész Mónika rendőr főhadnagy.