Nem hiába zárták le az utat a kétbodonyiak

Infostart
2006. július 16. 13:10
Hétfőtől tovább folytatják a teljes útlezárást Kétbodonyban, de a demonstráció várhatóan napokon belül befejeződik, mert fordulat állt be az ügyben - tájékoztatott a tiltakozás szervezője, Szabó Gyula.

A Nógrád megyei faluban már hetek óta demonstrálnak a településen átvezető Rákóczi út lakói, akik az egy kilométeres szakasz teljes aszfaltozását akarják elérni.

A megmozdulás szervezője elmondta: a Magyar Közút Kht. Nógrád megyei területi igazgatósága arról értesítette őket, hogy közbeszerzési eljárást ír ki az út aszfaltozására.

Hozzátette: a rendőrségi engedély birtokában, ugyanúgy, mint az elmúlt hetekben, hétfőtől péntekig 9 és 13 óra között tervezik az útlezárást, óránként 15 percre átengedve a feltorlódott járműveket, de a demonstrációt azon a napon befejezik, amikor megjelenik a kiírás a Közbeszerzési Értesítőben.

Ürmössy Ákos, a Magyar Közút Kht. Nógrád megyei területi igazgatója megerősítette: kiírják a közbeszerzési eljárást.

Nem a lakók megmozdulása döntött az ügyben, hiszen a kétbodonyi szakasz felújítása már korábban is szerepelt a tervekben. Várhatóan most nyílik pénzügyi lehetőség arra, hogy a kétbodonyi, és a térségben más rövid szakaszok felújítása is megkezdődhet az eredményes közbeszerzést követően - mondta.

A kétbodonyi demonstrációt az indította el, hogy a 2-es főút építéséhez a falun keresztül szállítják az építőanyagot a nógrádkövesdi kőbányából. Emiatt nemcsak a kátyúkkal teli keskeny út állaga romlik tovább, hanem a lakóházak falai is megrepedtek.