Elismerte állambiztonsági múltját a szocialista kampányfőnök

InfoRádió / MTI
2006. július 15. 14:58
Elismerte állambiztonsági tiszti múltját a hódmezővásárhelyi szocialista polgármesterjelölt kampányfőnöke. Rummel József a Délvilág című napilapnak azt mondta: valóban volt III/III-as tiszt, de dolgozott a III/II-es és a III/I-es osztálynál is.

Közölte: mindez 26 évvel ezelőtt volt, és nincs köze a mostani kampányfőnöki megbízásához.

Az MSZP hódmezővásárhelyi polgármesterjelöltje pénteken már megerősítette az InfoRádió értesülését kampányfőnöke titkosszolgálati múltjáról, de annak nem tulajdonít jelentőséget.

Hernádi Gyula szerint a Fidesz helyi vezetése ezzel az esettel akarja elterelni a figyelmet az önkormányzat 10 milliárd forintos kötvény-kibocsátási és másfél milliárdos hitelfelvételi terveiről.

A promenad.hu érdeklődésére Dr. Hernádi Gyula közölte: mindent tudott Rummel József múltjáról, de számára ez egy másodlagos kérdés, mivel az érdekli, hogy olyan emberek vegyék körül, akik a város jövőjét, fejlődését tartják szem előtt.

Korábban Havasi Katalin, a Fidesz hódmezővásárhelyi elnöke úgy fogalmazott: nem méltó a város szellemiségéhez, hogy az ott élők III/III-as eszközökkel, módszerekkel és emberekkel szembesüljenek.

Rummel József neve szerepel a hvg.hu történészi dokumentumokra hivatkozva összeállított listájában. Az április 12-én közzétett felsorolásban 1000 név olvasható, rendfokozattal és a tevékenység rövid leírásával. Õk 1956 és 1989 között szolgáltak.

A Rummel József nevű alhadnagy konkrétan a Belső Reakció és Szabotázselhárító nevű csoportfőnökségnél volt beosztásban.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást