Egy hétig is villamospótló járhat a Nagykörúton

Infostart
2006. július 15. 13:15
Budapesten üzemzavar miatt villamospótló autóbuszok közlekednek a 4-es és a 6-os villamos vonalán az Oktogon és a Moszkva tér között. Freud András, a BKV Zrt. fődiszpécsere elmondta: a hibát az okozza, hogy a Margit hídon megdőlt egy villanyoszlop.

Budapest főjegyzője az InfoRádióban azt mondta: valószínűleg egy hétig nem járnak majd a villamosok a Moszkva tér és az Oktogon között, miután ma a Margithídon megdőlt a vezetéket tartó egyik oszlop.

Tiba Zsolt hozzátette: a főpolgármester azonnali vizsgálatot rendelt el, hogy kiderüljön, mi okozza sorozatos műszaki meghibásodásokat. A vizsgálatot Székely Gábor, a BKV felügyelőbizottság elnöke vezeti.

A BKV-nak addig saját forrásból ki kell javítani a hibát, később azonban, ha kiderül, hogy a villamospálya tervezője vagy építője követett el hibát, a költségeket áthárítják.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szerint az üzemzavar az új Combino villamosok forgalomba állításával függ össze. Vitézy Dávid, az egyesület szóvivője azt mondta: az új szerelvények áramfelvétele nagyobb, a felsővezetékek súlya megháromszorozódott, és valószínű, hogy a régi oszlopok nem bírják a terhelést.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást