Demszky a BKV vezetését hibáztatja

Infostart
2006. július 15. 17:17
A főpolgármester felelőtlennek tartja a BKV vezetését a Margit hídi villanyoszlopok kidőlése és a villamos felsővezetékek sorozatos meghibásodása miatt. Demszky Gábor vizsgálatot rendelt el a közlekedési vállalatnál, de azt ő sem tudja megmondani, hogy mikor áll helyre a nagykörúti villamosforgalom.

Demszky Gábor az InfoRádióban elismerte, hogy a Combino villamosokra való átállással sok probléma van. A gondok többségét az okozza, hogy a nehezebb munkavezetékeket nem bírják a tartószerkezetek.

A főpolgármester kijelentette: a BKV-nak mindenáron meg kell oldania az utasok biztonságos szállítását, és hamarosan egy szakértői csoport vizsgálja meg, hogy a BKV betartotta-e az előírásokat, elvégezték-e a megfelelő statikai vizsgálatokat, mulasztott-e valaki.

Demszky Gábor szerint a Margit híd állapota és az ottani oszlopok terhelhetősége között nincs összefüggés.

A városvezető minősíthetetlennek és felelőtlennek nevezte a BKV eljárását az ügyben. A főpolgármester egyelőre nem tudta megmondani, hogy mikor rendeződhet a helyzet a 4-es, 6-os villamosok vonalán.

Keddig helyre áll a villamosközlekedés

A BKV vezérigazgató-helyettese közben azt ígérte, hogy keddig kicserélik a Margit hídon azt a két oszlopot, amelyek annyira elöregedtek, hogy egy rutinellenőrzéskor kidőltek a helyükről.

Donáth Zoltán azt mondta: a villamosok hétfőn már a Jászai Mari térig közlekednek, és csak onnan kell átszállniuk a Moszkva tér felé tartó utasoknak buszokra.

A FÕMTERV műszaki igazgatója az esettel összefüggésben úgy vélte: nem lehet tovább halogatni a Margit híd felújítását. Schulek János közölte: az oszlopokat 1978-ban helyezték el, azóta nem voltak felújítva.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást