BKV: keddig helyre áll a villamosforgalom a Nagykörúton

InfoRádió / MTI
2006. július 15. 15:29
A BKV vezérigazgató-helyettese azt ígérte, hogy keddig kicserélik a Margit hídon azt a két oszlopot, amelyek annyira elöregedtek, hogy egy rutinellenőrzéskor kidőltek a helyükről.

Donáth Zoltán azután közölte ezt rendkívüli sajtótájékoztatón, hogy a hajnali órákban a 4-es és a 6-os villamos vonalán újabb üzemzavar történt, emiatt az Oktogon és a Moszkva tér között autóbuszok viszik az utasokat.

A vezérigazgató-helyettes azt mondta: a villamosok hétfőn már a Jászai Mari térig közlekednek, és csak onnan kell átszállniuk a Moszkva tér felé tartó utasoknak buszokra.

A FÕMTERV műszaki igazgatója az esettel összefüggésben úgy vélte: nem lehet tovább halogatni a Margit híd felújítását. Schulek János közölte: az oszlopokat 1978-ban helyezték el, azóta nem voltak felújítva.

Korábban Budapest főjegyzője az InfoRádióban azt mondta: a főpolgármester azonnali vizsgálatot rendelt el, hogy kiderüljön, mi okozza sorozatos műszaki meghibásodásokat. Tiba Zsolt hozzátette: a BKV a lehető leghamarabb megszünteti az üzemzavart, de ha kiderül, hogy a villamospálya tervezője vagy építője követett el hibát, akkor a költségeket áthárítják.