Szocialista ügynökügy: "nincs ebben az égvilágon semmi titok"

Infostart
2006. július 14. 18:58
III/III-as tiszt volt az MSZP egyik kampányfőnöke - értesült az InfoRádió több forrásból. A szocialisták hódmezővásárhelyi kampányát irányító Rummel József egyelőre nem cáfolta a hírt, a párt leendő polgármester-jelöltje viszont elismerte, hogy tudott kollégája múltjáról. Hernádi Gyula szerint kampányfőnökét mindhárom ügyosztálynál foglalkoztatták.
Miként értesült a történtekről?

Pontosan nem tudom, hogy III/III-mas, II-es vagy I-es volt, de hallottam erről a dologról. Az interneten ez évekkel ezelőtt olvasható volt, nincs ebben az égvilágon semmi titok. Az én felfogásom szerint ennek a városnak mindent segítő kézre, segítő emberre szüksége van, én ezért is gondoltam, hogy az ő szerepvállalása Hódmezővásárhelynek csak jó lehet.

Nagy különbség van aközött, hogy Ön olvasott erről a történetről, vagy Rummel József közölte Önnel, hogy a múltjában van egy ilyen fejezet...

Olvastam, hallottam, minden az égvilágon. Abszolút tisztában vagyok mindennel.

Akkor segítsen nekünk, hogy mi is tisztában lehessünk vele: az Ön tudomása szerint Rummel József mi volt a főcsoportfőnökségnél?

Én úgy tudom, hogy mind a három ügyosztálynál foglalkoztatták. Még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy a város szempontjából ez abszolút másodlagos kérdés. Ez egy gumicsont, amit azért dobott be a Fidesz, hogy ezen rágódjanak az emberek és ne foglalkozzanak azzal, hogy a várost eladták a bankoknak.

Amikor kampányfőnökévé fogadta Rummel Józsefet, tudott a múltjáról?

Hogyne tudtam volna. Még egyszer mondom, ez nyilvános információ, az interneten is rajta van, semmi titok nincsen benne.

Annyi mégis, hogy arra eddig semmi bizonyíték nem volt, hogy az a Rummel József, aki alhadnagyként szerepel a listán, azonos az Ön kampányfőnökével. De ezek szerint azonos, igaz?

Igen így van, azonos.

Számít arra, hogy ez ronthatja az Ön esélyeit az őszi önkormányzati választásokon?

Nem, egyáltalán nem. Nagyon kitűnő szakembert ismertem meg benne, rendkívül szavahihető, szorgalmas, gondolom, hogy nem rontja az esélyeimet. Illetve nem is törekszem arra, hogy a másik oldalon megkeressem a hasonló embereket, mert fel tudnám sorolni azokat, akiket a Fidesz foglalkoztat. Több, nagyon komoly MSZMP-s múlttal rendelkező embert mondhatnék, de nem akarok ilyen szintre süllyedni. Én azért indulok a választáson, hogy kihúzzam a várost a stagnálásból. Az a 10-15 milliárd forint, amit a városvezetés hitelként fel akar venni, az a következő húsz évre döntően meghatározza Hódmezővásárhely jövőjét.



KAPCSOLÓDÓ HANG:
Interjú Hernádi Gyulával
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást