III/III-as tiszt volt a szocialista kampányfőnök?

Infostart
2006. július 14. 16:21
III/III-as tiszt volt az MSZP egyik kampányfőnöke - értesült az InfoRádió több forrásból. A szocialisták hódmezővásárhelyi kampányát irányító Rummel József egyelőre nem cáfolta meg a hírt, a párt leendő polgármester-jelöltje viszont elismerte, hogy tudott kollégája múltjáról.

Alapos a gyanú arra, hogy III/III-as tiszt volt az MSZP jelenlegi hódmezővásárhelyi kampányfőnöke - írja a Csongrád megyei város eseményeiről beszámoló promenad.hu internetes hírportál, a Fidesz helyi elnökére hivatkozva.

A közlés nyomán az InfoRádió is felhívta Havasi Katalint, az ellenzéki párt hódmezővásárhelyi vezetőjét, aki elmondta: lehet, hogy csak névazonosságról van szó, ezért azt kérik az MSZP-től, hogy mihamarabb tisztázza a helyzetet.

Máshol is szerepel a neve

Rummel József neve valóban szerepel a hvg.hu történészi dokumentációkra hivatkozva összeállított listájában. Az április 12-én közzétett felsorolásban 1000 név olvasható, rendfokozattal és a tevékenység rövid leírásával. Õk 1956 és 1989 között szolgáltak.

A Rummel József nevű alhadnagy konkrétan a Belső Reakció és Szabotázselhárító nevű csoportfőnökségnél volt beosztásban. Arra természetesen nincsen bizonyíték, hogy ez a Rummel József azonos a hódmezővásárhelyi kampányfőnökkel. A telefonkönyv az egész országban egy - éppenséggel hódmezővásárhelyi - Rummel Józsefet és két nem vásárhelyi Rummel Józsefnét sorol fel.

Rummel József nem nyilatkozott

Az InfoRádió természetesen felhívta Rummel Józsefet is. Az érintett megkeresésünket nyomatékosan elhárította. Azt mondta, hogy egyedül a Délvilág című megyei napilapnak nyilatkozott, másnak nem válaszol. Az újság szombaton reggel közli a választ. Rummel József kérdésünkre megcáfolni sem volt hajlandó, hogy ő volt-e a listában szereplő III/III/as tiszt.

Az InfoRádió meg nem erősített értesülése szerint azonban Rummel József kampányfőnök az újságnak elismerte, hogy azonos a nyilvántartásban III/III-as alhadnagyként szereplő titkosszolgálati tiszttel.

A promenad.hu érdeklődésére Dr. Hernádi Gyula leendő hódmezővásárhelyi szocialista polgármester-jelölt közölte: mindent tudott Rummel József múltjáról, de számára ez egy másodlagos kérdés, mivel az érdekli, hogy olyan emberek vegyék körül, akik a város jövőjét, fejlődését tartják szem előtt.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást