Gyurcsány kezébe kerülhet minden hatalom

Infostart
2006. július 13. 11:32
Az InfoRádió értesülései szerint Gyurcsány Ferenc lehet az MSZP új elnöke, a miniszterelnök a szocialisták novemberi tisztújító kongresszusán megpályázza a posztot. A nagyobbik kormányzópárt napi teendőit már jelenleg sem Hiller István pártelnök látja el, hanem Juhász Ferenc alelnök.

Az MSZP elnöki tisztsége nem tartozik a szocialista párt tíz legfontosabb, most megoldandó feladatai közé - nyilatkozta nemrégiben az egyik kereskedelmi televíziónak a miniszterelnök.

A nagyobbik kormányzó pártban és országos szervezeteiben jelenleg az önkormányzati választásokra koncentrálnak. Az MSZP hivatalosan szeptember elsején indítja a kampányát.

Az InfoRádió információi szerint komoly előkészítést igényel az aktivisták kampánytevékenysége. Arra kell felkészíteni őket, hogyan magyarázhatják meg a választóknak az országgyűlési választások előtti ígéretek és a kormányzati intézkedések közötti különbséget.

Központosított kommunikáció

Vélhetően ezt a célt szolgálja majd a központosított kormányzati kommunikáció is: új kormányszóvivővel, centralizáltabb médiajelenléttel és szolgáltatás-központú rendszerrel. A központot Gál J. Zoltán vezeti.

A Népszabadság szerint az egyik részleg egyfelől a "kormányzati közbeszédért" és az összes tárca nyilvános kommunikációjáért felel, másrészt a kormányfői és a minisztériumi médiajelenlétet, a hirdetéseket intézi.

A második központ rendezvényszervezési feladatokat lát el, ide tartoznak egyebek mellett a nagy állami ünnepségek is.

A harmadik részleg a közvélemény-kutatásokra fókuszál, egyrészt a központi kormányzat számára lényeges kérdésekben szondázza a közvéleményt, másrészt a tárcákat szolgálja ki a minisztériumoknak fontos szakpolitikai ügyekben.

Tisztújítás csak október 23. után

A szocialisták az október elsejei önkormányzati választás és az október 23-ai 1956-os ünnepségsorozatot követően tartják meg tisztújító kongresszusukat, amelyen az InfoRádió értesülései szerint Gyurcsány Ferenc kormányfő elindul a pártelnöki posztért.

Hiller István jelenlegi pártelnök nemrég az InfoRádióban elmondta: ő nem az elnöki tisztért száll versenyre. A politikus azt nem tartotta kizártnak, hogy az MSZP elnökségben továbbra is jelen lesz.

A szocialista párt napi ügyeit már most sem Hiller István intézi, ezzel Juhász Ferenc alelnököt bízták meg.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást