"Nem a tehén sérült, hanem a jogrend"

Infostart
2006. július 12. 16:47
Kitiltotta a farát égnek tartó műanyag tehenet a Szent István Bazilika előtti térről az V. kerületi polgármester, egyszersmind feljelentést tett az alkotás önkényes elszállítói és megrongálói ellen. A tehén a Cowparade nevű köztéri kiállítás keretében kapott helyet a Szent István téren.

Visszavonta a Szent István Bazilika elé helyezett, sokak szerint szentségtörő műanyag tehén közterület-használati engedélyét az V. kerületi polgármester.

Steiner Pál az InfoRádiónak elmondta: a köztéri installációt nem arra a helyre állították fel, ahova eredetileg engedélyt kapott, hanem a Bazilika bejárata elé.

A kerületi vezető hozzátette: a tehén önkényes elszállítói és megrongálói ellen feljelentést tett a rendőrségen.

Fegyelmi és feljelentés

Steiner Pál közölte azt is, hogy fegyelmi eljárást indított a kerületi közterület-hasznosítási társulás igazgatójával szemben is, mert a szobor felállítása előtt elfelejtett egyeztetni a bazilika plébánosával.

A bazilika elé helyezett, farát égnek tartó, olvadó műanyag tehén ellen korábban a plébános tiltakozott. A tiltakozást követően a szobrot egy magát Deminem-nek tituláló csoport egy éjszaka a Városház téri SZDSZ-sátor elé szállította. A megsérült alkotást az elmúlt napokban javították ki.

Steiner Pál szerint azonban elsősorban nem a tehén sérült, hanem a jogrend.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást