Medgyessy: "sanda politikai szándékkal támadnak"

InfoRádió / MTI
2006. július 12. 17:41
Medgyessy Péter szerint politikai szándék és alaptalan szenzációhajhászás húzódik meg az ellene indult támadások mögött. A volt miniszterelnök közleményében hangsúlyozza: mindezt mutatja utazó nagyköveti tevékenysége eredményeinek megkérdőjelezése és a költségek torzítása is.

Medgyessy Péter közleményben utasította vissza az őt az elmúlt napokban ért támadásokat. A volt miniszterelnök balatoni telekvásárlásáról a Heti Válasz című lap írt, az InfoRádió pedig utazó nagyköveti tevékenységéről készített összeállítást.

Medgyessy Péter hangsúlyozza, hogy utóbbi esetben a ténylegesen felhasznált összeg törtrészét sem teszi ki az egyes médiumokban megjelentnek. Az ÁSZ vizsgálatát az elszámolások bármikor kiállják, "ahogy az én jövedelmi és vagyoni helyzetem is kiállja az APEH vizsgálatát".

"Ezért a pénzért szívesen eladom a telket"

Medgyessy Péter kiemelte, hogy a balatoni nyaralóját adózott pénzből, korrekt feltételekkel vásárolta. "Az értékbecslés, amit sanda politikai szándékkal végeztek egyes lapok, sokszorosan meghaladja a valóságot. Egyébként, azért az összegért, amelyet ezen újságok "szakértői" becsültek, bármikor szívesen eladom a telket és a még épp csak megkezdett házat" - közölte.

A volt kormányfő büszke eredményeire, " mert nemzetközi tekintélyemet latba vetve, az ország presztízsét és jó hírét növeltem egész munkámmal. Ezt fogom folytatni a jövőben is, és nem hagyom magam eltéríteni aljas támadásokkal".

Medgyessy Péter kijelentette, hogy sem magánéletét, sem szakmai-politikai eredményeit nem engedi "alaptalanul rágalmazni" és amennyiben ezek folytatódnak, jogi útra terelheti az ügyet.