Demonstrációra készülnek a diákok

Infostart
2006. július 12. 13:42
Megkezdi egy ősszel tartandó demonstráció előkészítését a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, ha a parlament úgy fogadja el a felsőoktatási törvényt, hogy abban szerepel az államilag támogatott hallgatókat sújtó, bármilyen tandíjjellegű hozzájárulás.

A szervezet elnöke elmondta: a tiltakozás megszervezésére, valamint az azt előkészítő, figyelemfelhívó kampány koordinálására munkacsoportot hoztak létre.

Ekler Gergely közölte: az esetleges demonstráció nem cél, hanem eszköz annak érdekében, hogy együttműködésre ösztönözzék az Oktatási és Kulturális Minisztériumot.

Várunk minden olyan hallgatót, aki úgy gondolja, hogy a tandíj bevezetése egy átgondolatlan reform része, azokat a volt hallgatókat, akik úgy érzik, felelősséggel tartoznak a mostani hallgatókért, és azokat a szülőket, akik úgy gondolják, hogy ez nem megfelelő lépés a felsőoktatás minőségének javítása érdekében - hangsúlyozta az InfoRádióban a HÖOK elnöke.

Ekler Gergely hozzátette: még bíznak abban, hogy végül nem fogadja el a parlament a fejlesztési részhozzájárulás bevezetését.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást