A budapestiek elégedettek a rendőrséggel

Infostart
2006. július 12. 12:11
Egy most elkészült közvélemény-kutatás szerint a megkérdezett budapestiek csaknem fele úgy érzi, hogy az elmúlt években javult a közbiztonság.

Ongjert Richárd, a kutatást végző Studio Metropolitana Kh. vezetője elmondta, hogy az emberek a rendőrség munkájával elégedettek, a válaszolók szerint azonban a közterület-fenntartók csak a parkolási bírságolásban jeleskednek.

A felmérés szerint a budapestiek összességében a közepesnél kissé jobbnak értékelik a közbiztonságot, valamint a bűnözési helyzetet a fővárosban. A megkérdezettek mindössze 16 százaléka véli úgy, hogy rosszabb lett a helyzet, több mint felük jobbnak ítéli.

A megkérdezettek inkább pozitívan értékelik a rendőrség munkáját, és háromötödük érzi úgy, hogy az egyenruhások jobban dolgoztak az elmúlt években, mint korábban. A válaszolók negyede saját tapasztalat alapján állítja ezt.

A közterület-felügyelőkkel kapcsolatban sokan még a feladatukkal sincsenek tisztában.

Egyöntetű vélemény volt, hogy a közterület-felügyelők a szabálytalanul parkolók bírságolásában jeleskednek, és sokan úgy gondolták, hogy ugrásszerű fejlődést kellene elérniük a kutyapiszok elleni akciókban, az engedély nélküli reklámtáblák leszedésében és a köztisztaság védelmében.