Giró-Szász: a kormány saját marketingje rabjává vált

Infostart
2006. július 11. 06:41
A Gyurcsány-csomag legnagyobb hibája, hogy kiszámíthatatlan környezetet teremt a gazdaság számára. A kormány olyan kedvezményeket töröl el, amelyeket fél éve vezetett be. Mindennek a tervezhetőség látja kárát - mondta az InfoRádióban Giró-Szász András.

A csomagnak lesznek rövid távú eredményei, közép- és hosszútávon azonban káros hatásai lehetnek. A kabinet azonban ezek kiküszöbölése érdekében semmit sem tesz - közölte a politológus.

Giró-Szász András szerint a kormány saját marketingjének rabjává vált. Egy határozott, kormányzóképes kabinet képét akarja kialakítani, még annak az árán is, ha ezzel veszít népszerűségéből.

Hol állnak a szakszervezetek?

A szakértő azt mondta: a magyarországi szakszervezeti vezetők nem csak az általuk képviseltek érdekeit védik, hanem megtalálják az utat a politikai elithez is, ezzel pedig veszítenek hitelességükből.

A magyar munkavállalók az elmúlt 15 évben megszokták, hogy érdekképviseleti vezetőik megtalálják a kiskapukat maguk számára. Az asztal egyik oldalán is ülnek, de már a "másik kenyerét is eszik".

Giró-Szász András rámutatott: Nyugat-Európában ilyen nem fordulhat elő, vagy ha mégis, attól az érdekképviselettől elpártolnak a tagok.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Giró-Szász András a Gyurcsány-csomagról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Giró-Szász András a szakszervezetekrõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást